Sezonas atklāšana 2017.

2017. gada 29. aprīlī visi RC cienītāji un interesenti tiek laipni gaidīti Cīravas lidlaukā uz radio vadāmo modeļu sezonas atklāšanu.

Pasākums sāksies 12:00

Pasākuma gaitā no 12:15 – 17:00 notiks multirotoru FPV kross trasē un brīvā stila sacensības, kurās dalību varēs ņemt jebkurš interesents ar savu modeli. Sacensību organizatori mūsu sadarbības partneri  Drone Racing Latvia

 Sīkāka informācija par reģistrāciju, posmiem, laikiem un zonām sekos mazliet vēlāk.

Paralēli šīm sacensībām no 12:30 – 14:00   2.zonā (zonas sākumā pie betona skrejceļa) būs RC tirdziņš, kurā arī dalību var ņemt jebkurš interesents. Lai tirgus placī nebūtu jāpavada savs laiks, pie preces sagatavojiet cenu lapu, uz kuras ir fiksēts arī jūsu mob. telefons. Tirgus placī norādītajā laikā atradīsies kāds no KASK biedriem, kurš sekos tam, lai kāds sīkums nepazūd.

Lidojuma 2.zonā no 12:15, ievērojot vispārpieņemtos drošības noteikumus, lidojumus var uzsākt jebkurš šī hobija cienītājs. Ja jūs negribat lidot zonā, kad gaisā jau atrodas kāds modelis, saskaņojiet to ar kādu no KASK biedriem un mēs to noorganizēsim. Tāpat neuzsāciet  lidojumu patvaļīgi,  ja lidojuma zonā jau lido modelis, kura svars ir lielāks par 2 kg.

Visiem FPV lidot gribētājiem savi lidojumi būs jāsaskaņo ar Drone Racing Latvia komandu, lai neradītu pārsteiguma brīžus un sarežģījumus sacensību laikā. Tas nav sarežģīti, vienkārši dienas sākumā informēsiet komandu par sava modeļa jaudu un frekvenci, ja tas traucēs, tiks saskaņots laiks,  ja netraucēs, varēsiet uzreiz brīvi lidot. Visi filmēt un fotogrāfēt gribētāji nedrīkst atrasties lidojumu zonās, tās var filmēt , to drīkst darīt tikai tad,  ja filmēšana , fotogrāfēšana notiek tiešajā redzamībā, tas ir, jūs neapgrūtināt cita lidojumu un saskaņojiet to ar kādu no KASK biedriem, mēs visu nokārtosim un visi varēs izlidoties pēc sirds patikas, jo vietas lidlaukā ir daudz, pietiks  visiem. KASK biedrus jūs varēsiet atpazīt – pie krūtīm piesprausta biedra karte, zila cepure ar KASK logo.

Tā kā pasākumā ņems dalību ne visai bieži redzami modeļi, lidmašīna ar īstu reaktīvo dzinēju, ornithopters un citi , mēs šos lidojumus pieteiksim, lai piesaistītu jūsu uzmanību, šo lidojumu laikā arī palūdzot pārējos modeļus atrasties ārpus lidojumu zonas.

Pasākumu var un vajag apmeklēt arī tiem, kuri nav saistīt ar RC, vai par to tikai sāk interesēties. Ja jums līdzi nav neviens modelis, lūdzu, savu transpota līdzekli atstājiet 6. zonā. Tie, kuri gribēs piedalīties FPV dronu sacensībās , auto varat novietot zonā 4. Visi pārējie transporta līdzekļi, kuri pie mums atbraukuši palidot – auto novietojam starp zonu 2. un 3.

Un vēl. Ļoti bieži pie mums uz pasākumiem atbrauc šī hobija piekritēji bez modeļiem, uz jautājumu “kāpēc nepaņēmāt līdz modeli”  ļoti bieži dzirdamas atbildes – es tikai mācos, es nemāku vēl lidot, man neērti, jo nemāku. Atcerieties to, ka mēs visi esam sākuši ar nemācēšanu un šī ir tā vieta un laiks, kur tik tiešām to darīt pirmās reizes. Mēs labprāt jums palīdzēsim spert pirmos praktiskos soļus, lai tas nenotiktu vietā, kur jau lido daudz modeļu un ir daudz cilvēku, kuri jauno pilotu vienmēr ir stresojuši, droši ejam uz zonu 5. un nekautrējamies pieaicināt kādu no KASK biedriem. Ja jums modelis vēl nav aplidots , bet ir tehniski tam gatavs , mēs varam palīdzēt un veikt šo sākumā pietiekoši sarežģīto lietu – modeļa trimmēšanu.

Tāpat atceramies par saviem vēderiem, klāti galdi diemžēl nebūs, bet būs grills un malka. Tāpēc ņemam līdz kādas uzkodas. Lidlaukā ir arī lauka tualete, ūdens un ~220v , ņemiet līdz savus lādētājus, pie angāra būs izivietoti dalītāji, kuros varat pieslēgt savus lādētājus.

Uz tikšanos – KASK (Kuldīgas Aviācijas Sporta Klubs) un Drone Racing Latvija.

Sliktu laika apstākļu gadījumā pasākuma datums var tikt mainīts , par ko noteikti ziņosim jau laicīgi visos publiskajos tīklos.

FPV Pilotiem info šeit

Skatījumu skaits: 1023 | | Reitings: 0.0/0
avatar