RC Ventspils viesojas Tārgales pamatskolā

RC Ventspils jau labu laiku vairs nav dēvējama tikai par dronu tehnikas entuziastu un pilotu biedrību. Tās mērķis ir informēt sabiedrību un īpaši jauniešus par noteikumiem un drošību, kas jāievēro pilotējot dronu. Biedrībai vairāku gadu garumā sadarbojoties ar Ventspils Digitālo centru, tā audzēkņiem regulāri tiek pasniegtas gan teorētiskas, gan praktiskas nodarbības.

Biedrības aktivitātes tika ievērotas pasākumā Ventavas gadatirgus 2019, pēc kura RC Ventspils saņēma uzaicinājumu no Tārgales pamatskolas direktores Ilze Judzikas novadīt informējošu stundu Tārgales pamatskolas skolēniem, iepazīstinot tos ar drošiem dronu lidošanas noteikumiem un vispārējiem pamatprincipiem, kas jāievēro lietojot dronu.

RC Ventspils uzaicinājumam atsaucās un š.g. 27.maijā viesojās Tārgales pamatskolā, kur iepazīstināja skolēnus gan ar likumdošanu, kas reglamentē drošu dronu pilotēšanu, gan prasmēm un aprīkojumu, kas jāapgūst un jālieto pirms dronu pilotēšanas.

Vislielākā jauniešu interese tika veltīta praktiskajai pasākuma daļai, kurā RC Ventspils biedrības pārstāvji demonstrēja lidojumus ar droniem un diva veida radiovadāmajiem bagijiem jeb automobiļiem, kas darbojas ar iekšdedzes un nitro motoriem. Papildu skolēni vēlējās uzzināt vai un kā pašrocīgi ir iesējams izgatavot drošu dronu.

Biedrības pārstāvji ik pa laikam pārbaudīja skolēnu modrību un uzdeva atjautības uzdevumus par drošu dronu pilotēšanu un galvenajiem noteikumiem, kas jāievēro pilotējot dronus.

Būtiski atcerēties ikvienam jaunietim - “ Ja esi nepilngadīgs, dronu vari pilotēt tikai pieaugušo klātbūtnē!”.

 

Skatījumu skaits: 790 | | Reitings: 5.0/2
avatar