RC Ventspils ciemos Jauniešu mājā

18. janvārī biedrība “RC Ventspils” devās ciemos uz Ventspils Jauniešu māju, kur biedrības dibinātāji Rimants Jeļinsks un Renārs Boļšēvics klātesošos interesentus iepazīstināja ar dronu pilotēšanas sporta veidu.

 

 

Atnākušie jaunieši aktīvi tika iesaistīti prezentācijas procesā. Jauniešiem bija iespēja uzvilkt brilles, kuras parasti valkā sporta dornu piloti, un redzēt to, ko parasti redz paši piloti. Jauniešiem arī bija iespēja apskatīt dažādus dronu veidus. Līdzi paņemti bija sacensību un frīstaila (freestyle) droni dažādos izmēros . Interese par droniem un dažādām citām ar tiem saistītām detaļām bija ļoti liela, vērtējot jauniešu daudzos jautājumus. Kā minēja viens no biedrības dibinātājiem Rimants: “Priecājamies par katru jaunieti, kurš izrāda interesi par mums. Protams, gribētos, lai interese būtu vēl lielāka, taču, manuprāt, vieglāk ir strādāt ar mazu publiku, jo tā viens otru vieglāk un lābāk varam uztvert.”

 

 

Prezentācijas laikā Rimants un Renārs rādīja arī dažādus lidojumu video, ko ierakstījuši paši un citi Latvijas piloti, kā arī iepazīstināja klātesošos ar piloitēšanas drošības noteikumiem, parādot Civilās aviācijas aģentūras sagatavotu video par drošu un tiesisku dronu pilotēšanu Latvijas teritorijā. Viņi arīdzen parādīja atskatu uz pagājušā gada “GG FEST” Ventspilī, kura ietvaros pie mums pirmo reizi notika sporta dronu sacensības.

 

 

Tāpat jaunieši varēja dzīvē redzēt kā droni lido, kā arī paši izmēģināt prasmes lidošanā, izmantojot simulatoru. Par abiem procesiem interesenti bija lielā sajūsmā. “Šis uzreiz rada atkarību,” sajūsmā minēja viens no prezentācijas apmeklētājiem pēc simulatora izmantošanas. Šo atrakciju puiši izmantoja īpaši aktīvi. Vēlāk interesentu grupai arī pievienojās meitene, kura, kaut arī nokavēja ievadu, aktīvi iesaistījās procesos un izrādīja lielu interesi par sporta droniem.

 

 

Noslēgumā “RC Ventspils” pārstāvji klātesošajiem pastāstīja par tuvākajiem plāniem – sacensībām maijā Rīgā, kā arī par to, ka nākamgad jau plāno startēt Eiropas līmenī. Noslēgumā prezentācijas apmeklētāji saņēma “RC Ventspils” uzlīmes un iedrošinājumu nākt pamēģināt sporta dronu pilotēšanu arī biedrībā.

 

Autors: Monta Jeļinska

Skatījumu skaits: 879 | | Reitings: 5.0/2
avatar